Negeri Sembilan dijangka beralih ke Fasa 4 PPN seminggu lagi

Nurul Adilah Wedding Planner

PORT DICKSON – Negeri Sembilan dijangka dapat beralih kepada Fasa 4 Pelan Pemulihan Negara (PPN) dalam tempoh seminggu lagi sekiranya tidak berlaku peningkatan kes Covid-19 dalam tempoh tersebut.

Menteri Besar, Datuk Seri Aminuddin Harun berkata, bagaimanapun sekiranya melihat kes jangkitan yang berlaku ketika ini, Negeri Sembilan sudah layak untuk beralih ke fasa tersebut.

“Semua tunggulah dalam seminggu ini, insya-Allah kalau tidak ada apa-apa yang mengejutkan atau tiada kes yang terlalu tinggi. Jika bilangan masih 170 hingga 200 kes Covid-19 peralihan ini akan dapat dicapai.

“Jika mengikut kiraan memang sudah layak cuma kita diminta memantau selama seminggu dan seterusnya beralih ke Fasa 4. Bagaimanpun, ia bergantung kepada penurunan kes,” katanya selepas merasmikan Majlis Penyampaian Hadiah Utama Cabutan Bertuah Cukai Taksiran Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) 2021 di sini hari ini.

Pada program tersebut seramai 58 orang pemenang ditentukan dengan masing-masing menerima hadiah antaranya sebuah kereta Perodua Axia, motosikal Yamaha Y15, telefon bimbit IPhone 12 dan komputer riba.

Sementara itu, menurut Aminuddin, kerajaan negeri juga sudah bersedia untuk menerima kedatangan pelancong apabila sempadan negeri dibuka kelak. -K! ONLINE.

Oleh ZAKKINA WATI AHMAD TARMIZI
17 September 2021, 6:11 pm

Pakej Perkahwinan 2022-2023 – YouTube

Tags :

Nurul Adilah Wedding Planner

Share :

Leave a Reply

Boleh share sedikit detail, untuk memudahkan ⬇️

%d bloggers like this: