Tuan Rumah Nak Daftarkan Lokasi Kenduri Kahwin Nikah & Sanding Guna Aplikasi MySejahtera

Nurul Adilah Wedding Planner,Pakej Perkahwinan

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), kerajaan telah membenarkan penganjur untuk menjemput lebih 250 tetamu, asalkan boleh mengamalkan penjarakan fizikal satu meter mengikut kesesuaian tempat.

Oleh itu, ramai yang mengambil kesempatan ini untuk melaksanakan majlis perkahwinan. Pun begitu, pelaksanaan majlis ini perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Antara SOP yang wajib dipatuhi ialah penjarakan fizikal satu meter, pendaftaran MySejahtera serta pengambilan suhu sebelum masuk ke sesuatu tempat.

Selain itu, penganjur juga perlu menyediakan makanan secara hidangan atau menggunakan khidmat pramusaji jika menggunakan buffet. Hal ini bagi mengurangkan sentuhan pada senduk makanan yang dikongsi beramai-ramai.

Bagi anda yang ingin mengadakan kenduri, mari kami kongsikan cara untuk menjana kod QR majlis tersebut.

  1. Klik MySejahtera

2. Masukkan nombor telefon untuk pendaftaran

Selepas memasukkan nombor telefon, anda perlu menjawab soalan reCAPTCHA untuk mengesahkan identiti.

3. Masukkan OTP

Kod OTP akan dihantar ke nombor telefon anda dan sah selama 5 minit.

4. Masukkan maklumat majlis seperti nombor telefon, alamat majlis dan poskod kawasan.

5. Siap

Anda perlu cetak kod ini dan letakkan di pintu masuk majlis anda. Jangan lupa letakkan arah laluan keluar masuk untuk tetamu bagi mengelakkan kesesakan.

Semasa memberi jemputan, sampaikan juga pesanan kepada tetamu agar mematuhi SOP yang telah ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN). Individu bergejala tidak boleh hadir ya.

Semoga majlis diberkati dan dipermudahkan semua urusan melayari bahtera rumah tangga. Sama-samalah kita mematuhi SOP sepanjang PKPP ini. Kita jaga kita.

Tags :

Nurul Adilah Wedding Planner,Pakej Perkahwinan

Share :

Leave a Reply

Boleh share sedikit detail, untuk memudahkan ⬇️

%d bloggers like this: